Tietokoneen hankinta vinkit

Tietokoneen hankinta vinkit

Posted By: Petro Published: 19/09/2019 Times Read: 784 Comments: 0

Tietokone kuten autokin tulisi hankkia aina oikeaan käyttötarkoitukseen.

Googlettamalla "paras tietokone" ei varmaan löydä yhtään sen parempaa vastausta kuin hakemalla parasta autoa.

Parasta hintaa on vähän turha etsiä. Jälleenmyyjien kate on luokkaa 5-10%, joten mahdollinen säästö työmäärään nähden on hyvin pientä.

On myös hyvin vaikea verrata asioita, joita ei kerrota, kuten tietokoneen emolevy ja virtalähde. Hintaero näiden kahden "näkymättömän" komponentin välillä pöytätietokoneessa voi olla luokkaa 200€. Toisessa tietokoneessa ne ovat laadukkaita ja toisessa halvimpia mahdollisia. Nämä kaksi komponenttia käytännössä määrittävät tietokoneen käyttöiän.

Parhaat tarjouksetkaan eivät vie kohti onnea. Mikäli todellisesta alennusta on yli 10%, myy jälleenmyyjä tietokoneen tappiolla päästäkseen siitä eroon.

Kannattaako siis ostaa laite, jota kukaan ei halua ostaa normaalihinnalla? Se ei varmaankaan ole kovin laadukas, kun ei mene kaupaksi normaalilla hinnalla.

Kannattaakin hinnan sijasta etsiä laadukasta ja luotettavaa palvelua.Paras pöytätietokone on aina kustomoitu.

 

Ns. markettimikroissa käytetään emolevyjä joissa on halvin piirisarja, halvin jäähdytys, ja heppoisin virransyöttö.

Virtalähteinä käytetään usein kokonaan laatusertifioimattomia, ja teho vaatimuksiltaan alarajoilla olevia halpoja virtalähteitä.

Tästä johtuen markettimikrot eivät ole kovinkaan kestäviä, ja niille myönnetäänkin yleensä vain vuoden takuu.

Markettimikrojen kotelot ovat usein myös epästandardin kokoisia, joten komponenttien päivittäminen on tehty hankalaksi.

 

Kustomrig käyttää kustomoiduissa tietokoneissa vain laadukkaita komponentteja, joissa on pitkä valmistajan myöntämä takuu.

Kaiki kotelot ovat standardin mukaisia, ja hyvä päivitettävyys huomioidaan aina suunnittelu vaiheessa.

Kun tietokone kustomoidaan, pääse asiakas itse vaikuttamaan tietokoneen  varustetasoon ja ulkonäköön.

Asiakkaan ei tarvitse osata kertoa, mitä komponentteja tietokoneeseen tulisi laittaa. Riittää, kun kertoo, mitä tietokoneellaan haluaa tehdä.

Kun ammattilainen auttaa tietokoneen hankinnassa, on lopputuloksena paras vastine rahoille.Paras kannettava tietokone on yrityskäyttöön suunniteltu.

 

Tämä johtuu siitä, että yrityskannettaviin valmistajat myöntävät On-Site takuita, mutta kuluttajille suunnattuihin niitä ei myönnetä.

On-Site takuu tarkoittaa sitä, että valmistaja tulee korjaamaan viallisen laitteen paikanpäälle. Laitevalmistajat haluavat tehdä takuukorjauksia mahdollisimman vähän ja mahdollisimman helposti.

Tästä johtuen yrityskäyttöön suunnitellut kannettavat tietokoneet ovat rungoltaan ja näppäimistöltään selvästi kestävämpiä ja helpommin huollettavissa kuin kuluttajakäyttöön suunnitellut laitteet, joissa on vain kaksi muovikuorta lätkäisty päällekkäin.

Kustomrig jälleenmyy Fujitsun valmistamia laitteita, jotka valmistetaan eettisesti joko Saksassa tai Japanissa mallista riippuen. Ostamalla Fujitsua tuet samalla valmistajaa, joka ei käytä lapsityövoimaa kokoonpano tehtävissä.Paras kannettava pelitietokone on Asus tai MSI valmistama.

 

Kannettavien pelitietokoneiden malllit vaihtuvat todella nopeaan tahtiin, useita kertoja vuodessa. Joten kannattaakin laittaa viestiä ja kysyä mikä juuri nyt olisi paras hankinta sopivaan budjettiin.

Pääsääntöisesti voi sanoa, että alle 1000€ kannettavat pelitietokoneet kannattaa jättää hankkimatta. Poikkeuksia voi välillä löytyä 950€+ hintaluokasta. 

Kustomrig ei halua kenellekkään pahaa mieltä, joten huonoja laitteita ei oteta myyntin lainkaan.

 

Tags:

Products related to this post

Related Posts

Comments

Write Comment